Inte så festligt inlägg om hjälp med dödsbon i Helsingborg

Hejsan på er fina läsare

Jag brukar ju vanligvis dela med mig av tips kring event och festfixargrejer men idag kommer det handla om hjälp med dödsbon. Inte lika festligt men det känns viktigt att få skriva om det. Nu är min mosters hus i Helsingborg städat och tömt och det ska läggas ut till försäljning. Hon gick bort tidigare i vintras och sedan har det tagit lite tid att få tömt och så, men när vi gjort en del av jobbet bestämde vi faktiskt att ta hjälp av en firma som hjälper en med dödsbon.

Vi sparade det som hade affektionsvärde men hon samlade på sig så mycket grejer att vi kände att det kommer ta alldeles för lång tid och mycket energi att gå igenom allt. Vi fick kontakt med en firma som erbjuder både flyttstäd och sådant men även hjälp med dödsbon. Då hjälper de till att både tömma och städa efteråt. Nu när det är klart så ska huset fotograferas och läggas upp till försäljning. Alla i familjen bor redan i hus där man vill bo eller så vill man inte bo just där, så det var inge i familjen som ville ta över huset.

?Det är tufft att gå igenom såna här saker när man mitt i allt ska bearbeta en sorg, även om jag känner mig okej då vi inte stod varann så väldigt nära. Men jag tänker när man har en som står en väldigt nära och den går bort och så är det en himla massa praktiska saker att ta hand om, fast att man har tufft nog att stå upp och ens ta hand om sig själv. Då är man tacksam när man har ett skyddsnät och en familj som hjälps åt, men tänk de som inte har det.

Man får verkligen så många olika och nya perspektiv när man går igenom såna här saker. Om du står i en sån här situation så kan jag varmt rekommendera att ta hjälp av en firma som kan hjälpa till med dödsbon. Ta hand om er!